East & South Notts and Nottingham

Arnold Leisure Centre revamp takes shape

Arnold Leisure Centre revamp takes shape

The £1.2 million refurbishment of Arnold Leisure Centre is taking shape, with Bonington Theatre and the leisure centre reception area now open to the public.

 

There are still ongoing works to the pool and changing facilities, but all works are now expected to be complete by Monday 12 May.

 

The works were split into phases. Firstly the theatre works and the improvements to the bar area were completed last September. The reception area has just been completed and a pagoda style canopy will be erected over the main entrance over the next two weeks.

 

The new theatre has been well received. Regular theatre goer, Annette Chantrey, said: “I was at the theatre the other day for the Bonington Players’ excellent performance of ‘The Rivals’. The reception area looks fantastic, really bright and airy, and the new bar area is now a lovely place to sit and have a drink. The refurbishments have made an amazing difference.”

 

Works on the final phase are now underway. These include roof repairs, external landscaping and signage, and the canopy leading from the car park to the entrance area. Also, as part of this phase, are the improvements to the pool hall (ceiling and ventilation) and the major redesign of the swimming pool changing rooms.

 

Cllr John Clarke, Leader of Gedling Borough Council said:

 

“We are delighted with the work so far and we are sure that people using the leisure centre will agree that it was worth the wait. Unfortunately it has taken longer than we had hoped, but it is an old building and that will always throw up problems with any building project. We’ve also had to iron out a few contractual issues to ensure we get the best possible product for tax payers’ money.

 

“Some of the work was essential in terms of maintaining the building, which is very old, but other works, such as updating the layout of the changing rooms to family style and the improved reception area, have been designed based on what our customers have told us they wanted.”